Cărți

Sylvain Reynard – Infernul lui Gabriel

Infernul lui Gabriel este un roman drăguț și stufos. O poveste de dragoste între un „bad boy” ajuns profesor universitar și o studenta a lui, care se dovedește a fi iubirea lui din anii adolescenței, regăsită acum, mulți ani mai târziu. Nu este un roman erotic, gen 50 shades, se citește ușor, iar povestea mi se pare că este mai simplă și mai puțin complicată, deși ascunde câteva secrete. Recomand!

Corina Ozon – Nopţile amanţilor

Nopțile amanților, continuă în același stil, primul volum al Corinei Ozon. Cu același limbaj „licențios” se continuă povestea amanților, a soției și a tuturor celor implicați. La fel ca și primul volum, te face să râzi de unul singur, citind paginile cărții.

Corina Ozon – Zilele amanţilor

Am găsit pe blogul lui Victor recenzia acestei cărţi şi mi s-a părut interesantă, din ce a povestit el acolo. Prin urmare, la următoarea comandă am adăugat şi această carte cât şi volumul 2 pe listă. Aşa am ajuns să o citesc şi chiar a meritat! Am râs copios aseară citind-o și n-am putut să o las din mână până nu am terminat-o. E haioasă, ușoară, tragi-comică. Povestea și „fauna” sunt tipice zilelor noastre. Clasica poveste a bărbatului însurat cu amantă, a mamei cu doi copii și viața ei de familie și a femeii tinere și frumoase care ajunge amantă. Fiecare își descrie viața, din punctul lui de vedere. Limbajul este exact cel al zilelor noastre, fără perdea şi ocolişuri.

Zoe Sugg  Girl Online

Am vrut să văd și eu ce e de această carte și am citit-o într-o zi. E o lectură ușoară, de vară, simplă, cu și despre adolescenți și problemele vârstei lor. Nimic spectaculos, doar o lectură drăguță.

Paula Hawkins – Fata din tren

Fata din tren, bestseller în întreaga lume, este, într-adevăr un roman captivant, deși, după primele pagini pare a fi plictisitor și monoton. Personajul principal, o fostă soție înșelată, alcoolica și cu multe alte probleme, a fost cel care m-a determinat să-mi continui lectura, curioasă de evoluția acestui personaj. Finalul nu m-a surprins, mă așteptam la o asemenea răsturnare de situație, destul de previzibil, cred eu. Per total, un thriller interesant, recomand!

Carlos Ruiz Zafon – Prizonierul Cerului

Ultimul roman al trilogiei lui Carlos Ruiz Zafon, l-am citit într-o seară, fiind jumătate ca număr de pagini față de celelalte două, însă la fel de interesant și intrigant. Această ultimă carte vine, parcă, sub formă de completare a celorlalte două și împletește povestea până la final. Fascinantă trilogie, o recomand cu drag!

Carlos Ruiz Zafon – Jocul Îngerului

Al doilea volum al trilogiei lui Carlos Ruiz Zafon este la fel de interesant și captivant ca și primul, intriga mai complicată, care te face să îți pui și mai multe întrebări pentru ca finalul să surprindă, din nou. Superb!

Carlos Ruiz Zafon – Umbra vântului

Auzisem de vreo 2 ani de trilogia lui Carlos Ruiz Zafon și era de multă vreme în lista de așteptare a cărților pe care le voi citi. Am reușit să citesc primul volum care este, într-adevăr, o capodoperă. Un roman intrigant, foarte bine scris, cu poveste interesantă, acțiune cât cuprinde, răsturnări de situație, povești de iubire, urmăriri polițiste și multe alte ingrediente care te fac să nu lași cartea din mână până la final. Pe mine m-a încântat și mai mult, datorită faptului că acțiunea se desfășoară în Barcelona, orașul meu de suflet. Recomand cu drag!

Robin Norwood – Femei care iubesc prea mult

Am cumpărat și citit această carte la recomandarea unei prietene însă nu mi-a plăcut absolut deloc. Cartea analizează femeile care iubesc prea mult, dar care au avut o copilărie cu probleme, provin dintr-o familie cu unul sau mai mulți membri alcoolici, narcomani sau cu diferite alte dependențe. Mi se pare exagerată această abordare, în ideea în care nu cred că majoritatea femeilor care „iubesc prea mult” provin din astfel de familii sau au suferit abuzuri in copilărie. Per total, consider că mi-am pierdut vremea cu această carte și nu am învățat nimic din ea.

Karen Mack, Jennifer Kaufman – Amanta lui Freud

Altă carte interesantă citită în două zile. Recomand!

Kate Morton – Păzitoarea tainei

Primul roman al autoarei Kate Morton, pe care eu l-am citit, m-a surprins în mod plăcut. Este o carte interesantă, cu mai multe fire narative și ițe încurcate care se finalizează într-un mod neașteptat și ingenios!

A.S.A. Harrison – Soţia tăcută

O carte interesantă, un personaj principal controversat, cu probleme interioare, viață liniară și o copilărie aparent liniștită. Final neașteptat! Recomand!

Parinoush Saniee – Cel care mă aşteaptă

Nu m-a prea atras în mod special titlul cărții, dar, după ce am citit descrierea cărții și am descoperit și faptul că este în top 15 romane de dragoste din toate timpurile, am zis să o încerc. Din punctul meu de vedere, acest roman nu are absolut nimic de a face cu poveștile de dragoste gen : „The Notebook” , „P.S. I Love You” sau „Love in the Time of Cholera”. Este un roman captivant, dintr-o țară arabă, despre iubirea maternă, viața femeii care după ce dă naștere se schimbă și ajunge să trăiască doar pentru copiii ei, despre sacrificiul unei mame pentru familia ei, chinurile pe care o femeie le poate suporta doar pentru binele copiilor ei. Chiar dacă nu este cu final fericit, recomand această carte, merită citită.

Guillaume Musso – Mâine

A doua carte, același autor: Guillaume Musso. Carte citită în 24 de ore! Recomand cu drag! Cu siguranță am să citesc toate cărțile scrise de Musso, are un fel aparte de a scrie, te ține cu sufletul la gură, îmi place!

Paulo Coelho – Adulter

Adulterul lui Coelho l-am citit de curioasă, să văd ce era așa de interesant la ea. O lectură ușoară care m-a prins pentru că eram curioasă de acțiunile personajului principal și vroiam să văd cum se va comporta, deși subiectul în sine mi s-a părut aiurea, în sensul că prea mi se pare că in ziua de azi se pune accentul pe depresie, dar asta poate și din cauza faptului că eu nu înțeleg o astfel de „boală”. Cartea e o lectură ușoară și rapidă, potrivită pentru o zi plicticoasa 🙂 

Elizabeth Gilbert – Războiul Homarilor

Sunt la a doua carte plictisitoare pe care am citit-o, scrisă de Elizabeth Gilbert. Pe cât de încântată am fost după ce am citit „Mănâncă, roagă-te, iubeşte” şi continuarea acesteia, atât de tare m-a dezamăgit această carte şi „Însemnătatea tuturor lucrurilor”. „Războiul homarilor” este, din punctul meu de vedere, o carte foarte plictisitoare, cu acţiune pasivă, liniară, previzibilă, cu o atmosferă de viaţă întunecată şi cu un traseu liniar, inodor, incolor şi insipid, al personajului personal. A doua carte care mă dezamăgeşte de acelaşi autor 😦 

Andrei Ciobanu – Suge-o Ramona

Alice Munro – Dragă viață ( o prostie, nu am putut-o citi)

Andreea Esca – Ce-am făcut când am tăcut

Deepak Chopra & Rudoplh E Tanzi – Supercreierul

Guillaume Musso – Chemarea Îngerului

Elizabeth Gilbert – Semnătura tuturor lucrurilor

Irina Binder – Fluturi ( 2 volume )

Oscar Wilde – Portretul lui Dorian Grey

Dan Lungu – Cum să uiți o femeie

Cella Serghi – Pânza de păianjen  ( n-am putut să o citesc )

J. D. Sallinger – De veghe în lanul de secară

Sylvia Day – Revelația

Sylvia Day – Atracția

George R. R. Martin – Urzeala Tronurilor

Curtis Sittenfeld – Soția președintelui

Anchee Min – Împărăteasa Orhidee

Ayaan Hirsi Ali – Necredincioasa

E. L. James – Trilogia Fifty Shades

Suzanne Collins – Trilogia Jocurile foamei

Mario Vargas Llosa – Rătăcirile fetei nesăbuite

Nedjma – Fructul Interzis

Mihaela Rădulescu – Niște răspunsuri

Gillian Flynn – Obiecte ascuțite

Dan Brown – Simbolul pierdut

Dan Brown – Îngeri și demoni

Dan Brown – Codul lui Da Vinci

Paulo Coelho – Zahir

Paulo Coelho – Alchimistul

Paulo Coelho – Veronika se hotărăște să moară

Paulo Coelho – Unsprezece Minute

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s