Friends

Un subiect vast, complicat şi cu multe năbădăi: prietenii. Ca oricine, am păţit-o şi eu de câteva ori, cu aşa zişi „prieteni”. Dar nu asta vreau să vă povestesc azi. Ci despre cum interacţionăm noi, oamenii, între noi, în relaţiile de prietenie.

Am învăţat, în timp, că o relaţie de prietenie sinceră, deschisă, în care îi poţi spune prietenului absolut orice fără false pudori, se construieşte în ani, cu timp, răbdare şi înţelegere. Toţi greşim, dar cheia unei prietenii de succes, stă în capacitatea celor implicaţi să ierte şi să meargă mai departe. Cel puţin eu aşa cred. Prietena mea cea mai bună, îmi e prietenă de vreo 20 de ani. Şi să nu credeţi că în toţi anii ăştia a fost totul bine. Nici poveste. Ne-am certat, am plâns împreună, am râs împreună, am fost acolo când a trebuit, dar, mai important decât prezenţa fizică a fost o vorbă bună şi un sfat în momentele potrivite. Am avut vreo 2 ani în care nu ne-am vorbit absolut deloc. Eu mă supărasem, îmi trecuse supărarea dar nu am mai făcut nimic. Şi mă trezesc într-o seară caniculară de vară cu un mesaj: „OMV like old times?” În secunda doi eram îmbrăcată şi coboram scările. 🙂

friendship-Wallpaper-4

Pe vremuri, adică acum vreo 10 ani, la OMV ne făceam veacul. Era aproape de casă, se fuma înăuntru (pentru serile răcoroase era important), iar vara este o super terasă afară. Plus că, toate VIP-urile se aliniau pe acolo. Ce mai, era locul perfect. Puteam să pierdem nopţi şi zile întregi acolo.

Am ajuns în 10 minute şi totul a fost foarte natural, ca şi când nimic nu s-ar fi întâmplat, am reluat totul de unde am rămas, asemeni unui film pus pe pauză.

Faza e că mai am 2 trupe de prieteni / e. Trupa 2 de fete e mega faină, la fel, nu am nicio reţinere, pot vorbi orice, oricât, oricând, oricum. No limitations. Partea nasoală e cu a treia tură de zăpăciţi. Ăştia, îmi sunt prieteni de vreun an. Oamenii super ok, am ajuns să ne împrietenim prin o fostă colegă de facultate care e „şefa de trib”. Oamenii super sufletişti, te ajută la nevoie, te scot din casă, dacă suferi, sunt alături de tine and so on. DAR. Pentru că întotdeauna există un „dar”, le place să ştie tot, chiar TOT, despre toată lumea şi bârfesc de mama focului. Eh, partea asta mie nu îmi place. Deloc. De nicio culoare. Am căzut şi eu în troaca lor de porci, dar am realizat că vorbesc cam multe şi e cazul să mă potolesc. Şi e mult mai bine aşa. Adică, WTF, ca ce chestie vorbesc eu de x şi de y?! Cine sunt eu? De ce fac asta? În plus, nici nu mă interesează de ce fac alţii. Prin urmare, am renunţat să vorbesc cu ei detalii „adânci” despre oricine, inclusiv despre mine şi e much better.

Nu-mi plac astfel de relaţii de prietenie în care trebuie să fiu atentă ce vorbesc ca să nu supăr / deranjez / jignesc pe careva. Astea chiar mi se par relaţii de cunoştinţe, nu de prietenie, sincer. Şi-apăi nu ştiu cum să vă spun, dar de cunoştinţe nu mai am nevoie, că am o mulţime şi nu-mi plac.

Dacă azi sunt ciufută şi m-ai călcat pe coadă, te împulăi de nu te vezi, dar în următoarele 5 minute mi-a trecut; iar tu, ca prieten al meu, ştii că nu o fac cu răutate and we move on.

Dar nu, azi, astfel de relaţii de prietenie de 20 de ani, sunt mai rare şi de aceea, thank god că o am pe nebuna mea 😉

Aş mai scrie dar e tea time. Nu de alta, dar sunt la al treilea ceai pe ziua de azi şi e abia 10:39. Sunt ruptă de răcită, cu nas înfundat, dureri de gât, nopţi nedormite, medicamente cu pumnul şi toate cele. Ştiţi voi . . . Ideea e că mai am de scris un post cu kidul şi nu mai sunt în stare să o fac acum. Dar, staţi pe-aproape, urmează un articol porno, Nasty style :-))

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s