Iubire sau bani?!

Ideea postului mi-a venit zilele trecute, la masa fiind cu mai multe persoane, când s-a ajuns la discuţiile despre femei, bărbaţi şi relaţiile dintre ei. Foarte tare mă amuz în ultima perioadă, pentru că, de fiecare dată când suntem mai mulţi la masă şi ne apucăm de povestit, inevitabil se ajunge şi la astfel de discuţii. Şi, ca de fiecare dată, se găsesc 2 persoane, o femeie şi un bărbat să se contrazică pe astfel de subiecte.

Aşa se face că, de data aceasta, cel mai tânăr dintre masculi a făcut o afirmaţie care a pus-o pe jar pe o amică de a mea. M-am amuzat copios :-)) El afirma cu tărie că 99,99% dintre femei sunt materialiste şi ca să le ai, ca bărbat, trebuie doar să aşezi cheia de la BMW pe masă. Amica mea a luat foc instant. Eu nu mai reacţionez la astfel de afirmaţii pentru că ştiu cum e să ai foarte mulţi bani şi la fel, ştiu cum e nici să nu ai şi, în plus, eu nu pot fi cumpărată cu lucruri materiale. I-am spus lui că, din partea mea, poţi să aşezi pe masă, 5 chei de la 5 maşini diferite, începând cu rolls, bentley, mercedes, bmw, porsche sau ce altă marcă preferi, că eu n-o să dau pe spate. În afară de faptul că o să te văd ca pe un snob şi un figurant, nu rezolvi nimic. Amica mea, în schimb, a sărit de cur în sus. Cum adică 99,99%?! Eu nu sunt aşa!!! Ce nu a înţeles ea, era faptul că nu despre ea era vorba în ecuaţie. Dar şi aşa, 99,99% e prea mult, spunea ea.

Eh, pornind de la această discuţie, am început să mă gândesc că, de fapt, în ziua de azi, toată lumea (femei şi bărbaţi) aleargă după bani. Da, nu am să neg că banii foarte mulţi, dacă îi ai, îţi oferă putere şi siguranţă şi un statut social. Dar, la fel de bine, ştiu că nu înseamnă totul. Am fost plimbată în maşini de sute de mii de euro şi am ieşit în localuri selecte ş.a.m.d. da, m-am simţit bine, nu pot să fiu ipocrită şi să spun că nu e aşa, dar toate astea nu sunt totul în viaţa asta. N-am iubit o dată în viaţa mea, un bărbat pentru simplul fapt că avea bani. Pentru că nu pot. Eu nu sunt aşa. Dacă nu există chimia aceea, nu mă poţi cumpăra. Absolut deloc, oricât te-ai chinui.

Mai trist e că atunci când există şi îţi arăt că te vreau, nu eşti curios. Ba, mai mult, banii primează. Şi atunci iau foc.

Foarte mulţi nu înţeleg că nu banii sunt totul în viaţa asta. Da, sunt un rău necesar, asta ştiu şi eu. Un suflet cald care să te iubească aşa cum îţi doreşti nu o să-l cumperi. Pentru că-l simţi pe cel de lângă tine şi simţi când te vrea pentru ceea ce eşti tu ca om, ca persoană sau pentru ceea ce ai în cont.

Tot timpul am fost pe principiul că dacă nu ai nici tu şi nu am nici eu, dar ne iubim şi ne înţelegem, îi putem face, dacă tragem amândoi la aceeaşi căruţă. Pe mine nu m-au făcut nişte amărâţi de bani, deocamdată, îi fac eu pe ei, mulţi, puţini, aşa cum sunt, nu ei pe mine.

Gândindu-mă strict la mine personal, încep să cred că prietena mea avea mare dreptate când spunea că nu ne putem găsi o jumătate care să fie sub nivelul nostru. Adică să aibe cel puţin atât cât avem noi. Şi când mă gândesc cât de vehement am contrazis-o . . . Acum încep să îi dau dreptate şi nu mă bucură deloc, acest lucru, e chiar trist.

Am mai zis eu că o să-mi anulez sufletul şi o să devin materialistă, că văd că în stilul meu am doar de pierdut. Şi parcă văd că doar cu zisul rămân. . .

Contează sau nu banii într-o relaţie?

6 comentarii

 1. Draga ma sperii… sti ca e vb de bani:P daca iti aduc un merti s600 2013 dai pe spate… :)) dar oricum sunt saracie deci accept varianta ca femeile nu sunt materialiste … 😀

  Apreciază

 2. Raspunsul la acesata intrebare se poate deduce din logica elementara ……
  Sa presupunem ca suntem in perioada de pana la descoperirea acestui mijloc de schimb ce cantareste valoarea, indiferent de natura ei, adica moneda. Imagineaza-ti ca esti intr-o jungla, in epoca primitiva si convietuiesti intr-o comunitate de indivizi, care au ca mijloace de existenta, vanatul, pescuitul si agricultura de subzistenta.
  Intrebare, oare, pe cine ai alege sa-l iubesti?……pe unul lenes?, ce sta toata ziua la umbra si seara iti spune ca te iubeste si ii mort dupa tine?, care te trimite pe tine sa vanezi?, sau sa muncesti singura pamantul?
  O femeie nu poate iubi un sarantoc! si daca totusi se intampla asta, in scurt timp va fi dezamagita…

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s