S-a suit scroafa-n copac

A fost odată ca niciodată, că dacă n-ar fi , nu s-ar povesti.
Era o fată obişnuită care locuia într-o casa cu mai multe apartamente. La apartamentul vecin locuia o bătrânică cu fiul ei de 60 ani. Fiul, om şi vecin de treabă. Avusese la viaţa lui câteva căsnicii din care  au rezultat 5 copii. Cel mare de 37 de ani, locuia în străinătate şi nu se ştia nimic de el, singura fată, de vreo 32 de ani, e măritată şi locuieste în Franţa, cei doi băieţi de vârste apropiate (27 şi 28 ani) locuiesc în casa de lângă, iar cel mic de 8 ani, locuieste cu mama lui, în apropiere şi mai vine în vizită câteodată.
Fata de care vă spuneam la începutul povestii, se înţelege bine cu vecinul şi, implicit şi cu copiii acestuia. Ba , mai mult, iarna trecută, a ajuns să se împrietenească cu cel de 28 ani căruia i-a făcut un favor , vecini fiind. Favorul pe care fata i l-a făcut a fost faptul că l-a lăsat să se conecteze la reţeaua ei de internet wireless.
Celălalt, de 27 ani, fusese plecat din ţară pe perioada iernii şi în primăvară, când s-a întors acasă, profitând de bunătatea fetei, s-a mutat în camera cea mai apropiată din casa în care locuieste pentru a putea fi mai aproape de reţeaua fetei şi a se putea conecta şi el.
Toate bune şi frumoase , toţi se înţelegeau la fel de bine, până într-o zi când fetei i se strică laptop-ul. Fata şi-a dus laptop-ul la reparat , urmând să-l primească înapoi în 2 săptămâni. Norocul ei era că jobul îi era de aşa natură încât stătea cam majoritatea timpului pe internet, în timpul programului, iar atunci când nu avea de lucru, îl folosea în scopuri personale.
Într-o sâmbătă, fata avea nevoie de un calculator pentru a face anumite lucruri pe internet. Veni acasă şi se bucură când îl văzu pe cel de 28 ani pe terasă, cu laptop-ul şi îl rugă să o lase şi pe ea puţin să-i folosească calculatorul, însă, acesta nu a vrut să o ajute , pe motiv că are de lucru.
Deşi nu îi plăcea răspunsul primit, fata şi-a văzut de ale ei. A avut câte ceva de făcut pe afară şi a observat că vecinul nu numai că nu lucra absolut nimic pe calculator, ci , mai mult, şi-a abandonat toate lucrurile pe terasă şi a dispărut cam o oră din zona.
Atunci fata, s-a supărat atât de tare , încât s-a hotărât să nu le mai ofere celor doi vecini posibilitatea a se conecta la reţeaua ei.
Din fericire, vecinul (tatăl copiilor) este un om de treabă în continuare . . .
Concluzia? Când eşti bun , eşti luat de prost.

P.S. Iertate să-mi fie eventualele greşeli , e primul post scris de pe telefon.

12 comentarii

   1. Nu. In orice poveste, fata e blonda – daca e personaj pozitiv. Daca era o bestie, era bruneta. Cam asa stau lucrurile in povestile in varianta clasica. Deci blonzimea nu se refera la motorul intelectual – asta e un cliseu pe care eu nu prea il inghit. Cu toate astea eu as fi pus brunete in povesti.

    Apreciază

 1. mis lup moralist acu, ca eu nu functionez asa dar. facerea de bine e pentru tine, nu pentru altii.
  un tip a zis ceva tare misto intr-un comentariu aiurea la un post in care o fata se plangea e garzi.
  „Te-ai gandit macar 1 minut ca NU conteaza rezultatul (care nu depinde de tine) ci Stradania TA ? Mie mi-au trebuit ani pana sa inteleg acest aspect al muncii.”

  Apreciază

  1. corect! daca facerea de bine e doar o alta haina pentru obtinerea unui avantaj, atunci deja nu mai e facere de bine ci e o simpla tranzactie. da’ lumea e prea concentrata pe ambalaj ca sa mai observe continutul …

   Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s