Oglinda

  Am stat și m-am privit în oglindă. Toate amintirile mi s-au derulat ca un film , cu viteza luminii, fracțiuni în care mi-am văzut copilăria, adolescența, perioada dinainte de azi.

Sunt tot eu, același copil frumos, cu ochi albaștrii ca marea, cu părul cârlionțat, ce curge în valuri, aceeași inocență mi se poate citi pe chip. Diferența între adolescenta din poza albumului de final de liceu și femeia de azi, o fac cele câteva riduri fine și experiența acumulată de-a lungul timpului.

Sufeltul, chiar dacă a fost spart în mii de bucăți, asemeni unui glob de cristal, e identic, chiar dacă urmele lăsate de cioburile de atunci , încă se mai văd, interiorul e același. Exteriorul sufletului e modificat. Am creat un scut protector în jurul lui, pentru a nu suferi din nou. Și am adoptat o ”lege”, imediat după lovitura de grație: ”Gândește-te că cei pe care îi îndrăgești te-au dezamăgit deja, pentru ca atunci când o vor face, vei suferi mai puțin”

Am studiat, în fața oglinzii, omul de atunci și cel de acum. Singura diferență ce am remarcat-o a fost maturitatea și acțiunile mai înțelepte, mai cugetate. Dacă atunci mă aruncam cu capul înainte, acum am renunțat la a mai practica acest sport.

Am învățat că nu mai pot avea încredere nici chiar în propria persoană, am învățat că sentimentele unei persoane se schimbă în timp, deși mi se părea de neimaginat. Am învățat că nu merită să acord credit nimănui, va trebui să-l câștige și, poate cel mai important, am învățat să mă bucur de soarele de pe cer și de dimineața fiecărei zile.

Mi-am descoperit propriul corp și sexualitatea. Am descoperit ce înseamnă plăcere sexuală. Am învățat să mă dedic total clipelor, în momentele acelea și să mă bucur de cele câteva secunde. Am învățat să-mi răsfăț trupul cu cele mai perverse plăceri sexuale și, la fel, cel mai important, am descoperit că sexul e o artă, ba, mai mult, am avut și maestru, am fost și novice.

Am descoperit că dragostea e oarbă, am văzut cum e ca iubirea să nu-ți fie împărtășită, am cunoscut ce e iubirea și ura, în aceeași măsură. Am văzut cum e să fii singur, am avut perioade grele, doar eu cu mine, m-am îmbărbătat singură și am învățat să-mi fiu cel mai bun prieten. Am învățat că nu am nevoie de prieteni în jurul meu ca să fiu fericită și am descoperit că fericirea poate fi găsită în lucrurile mărunte.

Am experimentat abstinența sexuală și am învățat să-mi țin în frâu pornirile. Am descoperit că nu e o rușine să-mi exprim preferințele în materie de sex și am învățat că doar cei limitați nu știu aprecia o curvă în pat.

Am trecut prin diverse schimbări și iată-mă azi, în fața aceleași oglinzi, ce reflectă aceeași imagine exterioară, cu un interior modificat major, în bine.

În final, sunt aceeași eu, același chip, într-un suflet sensibil, ce încă așteaptă să fie explorat……..

3 comentarii

  1. Si nu esti mandra de tot ce ai realizat? De ceea ce esti acum? Persoanele care se pot ridica singure cand cad, care nu au nevoie de altii pentru a se simti fericite,cele independente, sunt de apreciat.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s