Sad, but true …

Cu riscul că iar o să stârnesc diverse reacții și discuții, am decis să scriu, din nou, despre femei, bărbați și relațiile sau ”ne-relațiile” dintre aceștia. Și sper să nu mă considerați depresivă sau disperată după o relație normală. Deocamdată, nu pot să spun că-mi lipsește ceva și nici nu pot minți că dacă , prin absurd, aș găsi persoana potrivită, aș da cu piciorul.

Așadar, să purcedem 🙂

Am în jurul meu câteva prietene , majoritatea cam de vârsta mea. Unele măritate, altele cu o relație, altele singure și câteva divorțate. Evident că avem diverse discuții pe diferite teme și culmea ar fi să lipsească conversațiile despre bărbați și relații. Am ascultat mai multe păreri și deși erau puncte de vedere distincte, toate aveau aceeași concluzie: în ziua de azi nu mai sunt bărbați cu care să poți și discuta ceva cu adevărat interesant, bărbați cu care să îți facă plăcere să ai și o simplă amiciție. Trist. Nu o să-i bag pe toți în aceeași oală, ar fi not fair din partea mea. Probabil cei interesanți stau în ”bârlogul” lor sau au alte preocupări decât ne imaginăm noi.

Încep să cred că sunt multe persoane, atât femei cât și bărbați, care au probleme de comunicare. Nu spun anumite lucruri pentru a nu părea într-un anumit fel în fața celuilalt sau pentru a nu crea o părere greșită. Eu am învățat că într-o relație, indiferent de ce natură, comunicarea este unul dintre punctele cheie. Și nu cred că după o anumită vârstă mai e ceva normal să vrei să pari ceea ce nu ești. Când ești tânăr și neexperimentat, e normal să vrei să bravezi în fața tuturor, dar mai târziu, realizezi că părerea celor din jur sau a anturajului nu e tocmai cel mai important lucru.

Probabil că și reciproca e valabilă. Probabil că și bărbații spun același lucru și anume că femeile din ziua de azi sunt proaste de bubuie sau materialiste. Nu zic că nu e așa, e destul de clar pentru toată lumea că și femeile pot fi monumente de prostie, dar nu fac referire în acest articol la specimenele gen pițipoanca și cocalarul.

La un moment dat, vorbeam cu o prietena și zicea că e mai bine de alea reduse ca duc o viață liniștită, măritate, cu copii, se mulțumesc cu ce au și nu doresc să evolueze. Nu-i mai bine așa?! Cum e mai bine până la urmă: să te mulțumești cu ce ai sau să îți dorești să progresezi?! Nici nu știu….. Știu doar că niciodată n-am putut să mă mulțumesc cu oricine și niciodată n-am zis e ”bine așa cum e”.

Și pentru că azi nu am inspirație și nici talent la aranjat cuvinte, mă opresc aici…..

10 comentarii

 1. Inreresanta lipsa de comunicare…. dar, ambii pot vorbi despre chestii interesante, fiecare despre ceva ce nu-l intereseaza pe celalalt. Doi interesanti care spun lucruri interesante dar care nu „comunica”. so?

  Apreciază

 2. Ca-i negru hai sa zicem c-ar fi ceva… da banuiesc ca-i doar un nume…. Despre ce discutam? Despre cum nu e interesat umberto eco de numarul violonistilor de la opera din calcutta… la ce nivel ne intereseaza celalalt? Cat credit ii acordam? Si mai ales in ce directie…hai ca ma-ntind

  Apreciază

 3. la drept vorbind este o chestiune de gust…daca ai un sot/prieten/concubin/futac care iti vorbeste o ora la telefon despre Dan Negru si ale lui cretinoide faceri,si tu il mai si asculti o ora, zau…ca femeie trebuie sa fi facut ceva pentru a-l ….merita. nu exista barbati in VIATA LOR cu care sa poata discuta…cei ce ar avea ceva interesant de spus….sunt…. cu alte femei…interesante la randul lor.
  amu zau asa…asta-i pe sistemul „toti barbatii ie porci ” si „toate femeile …ie cuve”…sa fim seriosi…

  Apreciază

 4. Problema e ca oamenii nu cauta alti oameni cu care au ceva in comun. Nu sunt uniti de o pasiune sau de diferite idei. A fi interesant e un concept relativ. E interesant pentru ca are ochi verzi, ca are freza nu stiu cum, ca pare sculptat de Michelangelo sau ca fumeaza o tigara de foi. Sau poate pentru maniere lui, pentru eleganta si chiar pentru ca are tot impul 3 femei in jurul lui. Cred ca trecem si noi romanii prinr-o faza de tranzitie, in care exista 2 categorii principale: populari si nepopulari, asa ca in filmele americane cu adolescenti.
  Mai nou si oamenii care citesc carte dupa carte pot fi plictisitori. Asta pentru ca nu mai conteaza cultura generala. Acum originalitatea este dusa la extrem si ca sa iesi in evidenta trebuie sa muncesti mult. Sau sa te automutilezi serios.
  Concluzia e ca daca vrei un om intersant trebuie sa-l cauti. Trebuie sa ai un filtru personal. Un om care iti povesteste despre emisiunea lui Dan Negru nu te-a curtat nici la inceput cu poezii. Multe femei se multumesc cu ce le agata si nu sapa mai mult.

  Apreciază

 5. Nu prea ai zis nimic.
  Vorbesti ca cineva care nu si-a gasit inca o compatibilitate suficient de mare cu un partener si care sa stea cu el suficient timp incat sa apara eroziunea timpului :)).
  Atunci afli dimensiunea conflictului mergi inainte sau te „multumesti”. Ca s-ar putea sa nu mai existe inainte ci doar un fals inainte, o iluzie de schimbare.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s