Etichete

, , , ,

Sunt eu cam somnoroasă la ora asta de obicei, dar m-am trezit instant când am văzut un e-mail trimis de o colegă. Plin de pule. La propriu. Am zâmbit și m-a amuzat pentru că era destul de haios. Și uite așa ne pot bine-dispune niște pule, dis de dimineața 😀 În fine…. nu despre asta vroiam să scriu…..

În percepția mea, o relație și/sau o căsnicie reușită implică un cuplu în care fiecare înțelege nevoile celuilalt. Evident că aici intră și intimitatea fiecăruia și ieșirile cu prietenii și timpul petrecut singur, doar tu cu tine. Îmi povestea o veche colegă de liceu, pe care nu am întâlnit-o de foarte mulți ani, că ea, în relația pe care o are de 4 ani (parcă e și logodită, dar nu știu sigur) se simte ca o pensionară. Io, cu minte mea de om nebun, nu pricepeam de ce și am întrebat-o. Mi-a spus că ei nu au ieșiri în cluburi cu prietenii și nici distracții fabuloase. Zicea că ea asociază ieșitul în cluburi cu agățatul și că dacă tot sunt un cuplu nu poate ieși singură și să îl lase pe el acasă că se supără. Io, iar, nu pricepeam nimic, dar nu am mai întrebat-o….

Nu mi se pare normal ca, într-un cuplu, dacă vreau, să am o zi pe săptămână să ies cu prietenele în club, el să aibe de obiectat. Plus că eu dacă merg cu fetele în club, nu merg să agăț alți bărbați. Merg să beau și să mă simt bine cu prietenele mele. Nu cred că dacă sunt într-o relație, trebuie să stau doar în casă sau orice activitate aș avea, trebuie să îl includă și pe el.

Eu cred că noi, oamenii suntem liberi. Nu aparținem nimănui indiferent de câte relații sau căsnicii am avea. Mi se par prostii fazele în care el se supără dacă eu ies cu fetele , sau mă controlează non-stop and so on. Consider acest comportamnet ca fiind lipsit de respect și încredere față de partenerul de viață.

Pe zi ce trece văd tot mai multe relații defecte și încep să cred că, în ziua de azi, e greu să găsești o persoană care să aibe aceleași idei despre viață în general și despre ce înseamnă cu adevărat un cuplu…..trist dar adevărat.